Blog Layout

Huisisolatie tips

Huisisolatie: Onze beste tips om energie en geld te besparen.

Huisisolatie bespaart geld en houdt de woning warm en comfortabel. Met de stijgende energieprijzen, waarbij het eind nog niet in zicht is, blijkt het belang van huisisolatie nog sterker. Het isoleren van de woning draagt uiteraard ook bij aan verbetering van het milieu. Geen onbelangrijk punt! Maar is het toch vooral het hoge rendement dat nu behaald kan worden, dat woningisolatie extra aantrekkelijk maakt.

Minder energieverbruik, meer wooncomfort

Om de stookkosten niet te laten exploderen, heeft elke huishouden twee mogelijkheden. De eerste optie is om minder te stoken en genoegen te nemen met minder wooncomfort. De tweede optie is isolatie. Met isolatie bereik je ook dat de verwarming wat graden lager kan, maar daarnaast woon je een stuk aangenamer. Bij Isosel Spouwmuurisolatie zijn we gespecialiseerd in – de naam zegt het al – spouwmuurisolatie. Maar we geven u ook graag een paar huisisolatie tips die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren.



Gratis inspectie aanvragen
Huisisolatie tip

Extra belangrijke huisisolatie tip! 

Nog niet iedereen is zich ervan bewust dat er voor veel isolatieoplossingen subsidiemogelijkheden zijn. De gemeente of overheid betaalt zo mee aan het verlagen van uw energierekening en uw wooncomfort. Elk jaar blijft er geld over in deze subsidiepotjes. Doe daarom tijdig uw aanvraag subsidiemogelijkheden huisisolatie! Isolatie is de moeite waard!



Gratis inspectie en hulp

Het basisprincipe van isoleren 

Waar warme lucht kan ontsnappen, komt koude lucht naar binnen. Om het binnenklimaat aangenaam te houden, wordt de kachel hoger gedraaid, en dat kost geld. Isoleren is het nemen van maatregelen die ervoor zorgen dat warme lucht niet zo makkelijk kan ontsnappen. Optimale isolatie kan veel energiebesparing beteken. Tegelijkertijd doe je iets goeds voor het klimaat: Minder verwarming betekent minder CO2 – Uitstoot en daarmee het broeikaseffect wordt verminderd. 

Gratis inspectie op locatie

Huisisolatie tip 1: DIY aanpassingen

Van eenvoudig zelf uit te voeren isolatiemogelijkheden, tot isolatieoplossingen die het gespecialiseerde isolatiebedrijf voor u verzorgt: er is veel mogelijk op het gebied van huisisolatie. Ook slimme isolatie aanpassingen die weinig kosten, kunnen al veel doen om de energierekening laag te houden. Denk aan tochtstrips bij ramen en deuren. Ook tochtwering plaatsen voor de brievenbus in de voordeur helpt om binnenkomende koude luchtstromen te verminderen. Radiatorfolie zorgt ervoor dat de warmte niet direct in de muur verdwijnt.

Huisisolatietip 2: Laat gratis uw bestaande spouwmuurisolatie controleren

In ongeïsoleerde ruimten moet de verwarming hard werken om een aangename kamertemperatuur te bereiken en om een te veel aan luchtvochtigheid weg te stoken. Van doorslaggevend belang om de kosten binnen de perken te houden is thermische isolatie. Bij moderne woningen is de isolatie vanaf de bouw al goed geregeld. Dit geldt niet voor oudere woningen. Deze kunnen helemaal geen spouwisolatie hebben, maar ook verouderde spouwisolatie. Wanneer spouwisolatie verouderd is en inzakt of beschadigd is, ontstaan zogenaamde koudebruggen. Koudebruggen verstoren de isolerende werking in hoge mate. Zelfs dusdanig dat het u weinig tot niets meer oplevert. Is uw woning ouder dan 30 jaar? Merkt u dat u meer moet stoken dan voorheen? Merkt u koude tocht of vochtproblemen? Dit kan te maken hebben met verouderde isolatie. Vraag dan een gratis Isosel spouwmuurinspectie aan. Daarmee wordt in kaart gebracht of na-isolatie de problemen kan verhelpen.


 Huisisolatie tip 3: spouwmuurisolatie 

Kiezen voor spouwmuurisolatie is een huisisolatie tip die meerdere voordelen heeft. Het weglekken van warmte via de spouwmuur ontstaat door temperatuurverschillen tussen buiten- en binnenmuren. Zonder isolatie is de binnenmuur kouder en onttrekt zo meer warmte uit de ruimte. Dat is jammer, want het zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om de ruimte te verwarmen en warm te houden.


Spouwmuurisolatie zorgt er ook voor dat er minder condensvorming ontstaat op muren en ramen. Wie in een warme supermarkt de glazendeur van een koelvitrine opent ziet al vrij snel condensvorming op het glas. Hetzelfde effect treedt op bij slecht geïsoleerde muren. Op het koudste punt vormen zich water op de muur, het behang of in het pleisterwerk. Voor schimmels ideaal, voor mensen onprettig. Zelfs zonder dat u ze ziet kunnen schimmelsporen de luchtwegen beschadigen of allergieën veroorzaken! Spouwmuurisolatie zet een rem op schimmelvorming.



Gratis inspectie aanvragen

Altijd rendement met huisisolatie! 

Isolatie levert altijd geld op. Zelfs in de zomer is levert de juiste isolatie voordeel op. Dankzij thermische isolatie blijft het binnenklimaat prettig omdat het langer duurt voor warmte binnen kan dringen. Hoeveel u met huisisolatie kunt besparen en hoe snel u de investering terug heeft, is afhankelijk van de bouw en staat van het pand en uw huidige stookgewoonten. Bij een offerteaanvraag spouwmuurisolatie kunnen wij het rendement voor u berekenen.

  • Huisisolatie tip

    gasverbruik verminderen in huis door isolatie

    Huisisolatie tip 

    Huisisolatie tip

Bonus tip: spouwmuurisolatie met het hoogte rendement 

Huisisolatie heeft zich in de loop der jaren verbeterd. Vandaag de dag gelden EPS parels of EPS korrels als beste materiaal voor spouwmuurisolatie. EPS (polystyreen) is licht maar heeft zeer hoge isolatie-eigenschappen. Het is geschikt voor nieuwe spouwmuurisolatie, maar kan ook gebruikt worden om spouwmuren na te vullen met isolatiemateriaal. Omdat EPS parels zich goed stabiliseren en niet vergaan, is na-isoleren in de toekomst niet meer nodig. En ook niet onbelangrijk: bij sloop van een pand is isolatie met EPS goed te verwijderen en te recyclen. Voor spouwmuurisolatie met EPS-parels gelden subsidiemogelijkheden.


Wilt u meer weten over huisisolatie, spouwmuurisolatie of meer over Isosel? Neem dan contact met ons op. Wilt u direct een gratis isolatie-inspectie aanvragen? Klik dan op de daarvoor bestemde button op deze website! 

Gratis inspectie aanvragen

Besparen met huisisolatie

Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

Besparing spouwmuurisolatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Besparing spouwmuurisolatie: wat is de besparing bij spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie is een slimme en efficiënte manier om energie te besparen en het comfort in uw woning te verhogen. Bij Isosel Spouwmuurisolatie gebruiken we twee type isolatiematerialen die bewezen hoogwaardig en effectief zijn: AminoFoam en HR++ EPS parels.
Hoe spouwmuren isoleren
door Rini Petersen 28 mrt., 2024
Hoe spouwmuren isoleren op een duurzame manier? Welke isolatiematerialen zijn het meest effectief voor mijn woning en hoe pak ik het isoleren van een spouwmuur aan als het nodig is om te na-isoleren? Bij Isosel Spouwmuurisolatie bent u voor de meest moderne manier van spuwmuurisolatie aan het juiste adres.
Wat levert spouwmuurisolatie op
door Rini Petersen 23 feb., 2024
Wat levert spouwmuurisolatie op? Tot wel 600m3 gas per jaar besparen? Spouwmuurisolatie levert direct energiebesparingen op. Bij Isosel Spouwmuurisolatie hebben veel ervaring met het isoleren van zowel holle spouwmuren als met na-isoleren van spouwen met verouderde isolatie met EPS parels en Aminofoam.
Share by: