Blog Layout

Hoe spouwmuren isoleren

Hoe spouwmuren isoleren op een duurzame manier?

Hoe spouwmuren isoleren, wanneer je het zo duurzaam mogelijk wilt aanpakken? Welke isolatiematerialen zijn het meest effectief voor mijn woning en hoe pak ik het isoleren van een spouwmuur aan als het nodig is om te na-isoleren? Bij ISOSEL Spouwmuurisolatie bent u voor de meest moderne manier van spuwmuurisolatie aan het juiste adres. Bovendien helpen wij u bij de aanvraag van isolatiesubsidie. Tenslotte wilt u duurzaam resultaat op uw investering!



Gratis inspectie aanvragen
  • Isolatie vochtproblemen

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

Spouwmuren met en zonder isolatie

Gaat het om spouwmuren, dan zijn woningen grofweg in twee soorten onder te verdelen: woningen met een holle spouw en woningen met spouwmuurisolatie. De spouw van woningen of andere panden, is een tussenruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur. Die ruimte kan enkele millimeters tot enkele centimeters breed zijn.


Begin van de vorige eeuw is men gestart met het bouwen van spouwmuren. Woningen die sinds de jaren 1930 zijn gebouwd, hebben meestal spouwmuren. De ruimte tussen de muren waren hol en gevuld met lucht. Dit had twee doelen: ten eerste is lucht isolerend. Ten tweede diende de spouw om vocht van buitenaf te stoppen voordat het de binnenmuur kon bereiken. Dit systeem hield vroeger woningen van binnen droger en wat beter geïsoleerd. Inmiddels weten we beter.


Gratis inspectie en hulp

Wat doet spouwmuurisolatie nu precies?

Je kunt zowel oude als nieuwe spouwmuren isoleren. Bij nieuwe muren wordt dit sinds de jaren 80 standaard gedaan. De spouwmuurisolatie is dan inmiddels al wel aan vervanging. Dit is nodig omdat isolatiematerialen na verloop van tijd slijten, aangetast worden of verzakken, wat de isolerende werking vermindert. Daarnaast zijn de technieken en materialen voor isolatie in de loop der jaren verbeterd, waardoor nieuwere isolatie effectiever en duurzamer kan zijn.


Omdat wel 35% van de warmte in huis via de muren kan verdwijnen, zorgt spouwmuurisolatie ervoor dat je huis de warmte beter vasthoudt. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken om het lekker warm te hebben. En in de zomer blijft het juist koeler binnen, zonder dat je extra moet koelen. Zo bespaar je het hele jaar door op je energierekening.



Wat kost spouwmuurisolatie?

Aminofoam

Hoe spouwmuren isoleren in je voordeel werkt, daarover zijn de meeste mensen het wel eens. Spouwisolatie zorgt voor prettiger wonen, de woning wordt meer waard en minder stoken verlaagt de CO2 uitstoot. Maar welke keus spouwisolatie is op dit moment de beste? Bij het kiezen van de beste spouwisolatie spelen verschillende factoren een rol, waaronder de Rd-waarde (de weerstand tegen warmtedoorgang), de duurzaamheid van het materiaal en de specifieke eigenschappen die passen bij jouw woning. Twee populaire opties zijn EPS isolatieparels en Aminofoam.


Gratis inspectie aanvragen

Hoe spouwmuren isoleren met EPS-parels in je voordeel werkt

EPS isolatieparels, ook wel bekend als polystyreen parels, zijn kleine, lichtgewicht bolletjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Deze parels worden in de spouwmuur geblazen en vormen samen een isolerende laag. De Rd-waarde van EPS parels varieert, afhankelijk van de dichtheid en dikte van de laag, maar ligt gemiddeld rond de 1,34 m²K/W voor een spouwbreedte van 50 mm.


Het aanbrengen van EPS parels is relatief eenvoudig: er worden kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord, waarna de parels met speciale apparatuur de spouw in worden geblazen. De parels verspreiden zich in de spouw en vullen deze volledig, wat zorgt voor een goede isolatie zonder koudebruggen.


Wat kost spouwisolatie?
  • Isolatie vochtproblemen

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

Spouwmuurisolatie met Aminofoam: een duurzame keus

Aminofoam is een type isolatieschuim dat ter plaatse in de spouw wordt gespoten, waar het uitzet en verhardt tot een stevige isolatielaag. Aminofoam heeft een hoge Rd-waarde, die kan oplopen tot wel 3,5 m²K/W, afhankelijk van de toegepaste dikte. Het aanbrengen van Aminofoam vereist deskundigheid: via kleine boorgaten in de voegen van de buitenmuur wordt het schuim de spouw in gespoten, waar het alle kieren en gaten opvult. Dit zorgt voor een naadloze isolatielaag die zowel warmteverlies sterk reduceert als de luchtdichtheid van de woning verbetert.


EPS parels staan bekend om hun waterafstotende en dampdoorlatende eigenschappen, wat ze geschikt maakt voor gebieden met een hogere vochtigheidsgraad. Aminofoam biedt eveneens een zeer hoge isolatiewaarde en is uitermate geschikt voor spouwmuren met complexe vormen of veel onregelmatigheden. Wij adviseren u graag over de beste keus spouwmuurisolatie voor uw woning of zakelijke pand. Dit doen we aan de hand van een schouw ter plaatse.


Gratis inspectie aanvragen

Hoe spouwmuren isoleren als je wilt na-isoleren?

Na isoleren betekent dat er nieuw isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht bij muren die al spouwmuurisolatie hebben. Dit wordt gedaan omdat de bestaande isolatie niet meer aan de eisen voldoet. Na-isoleren is een eenvoudige manier om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren, comfort te verhogen en stookkosten te verlagen.


Belangrijk bij na isoleren is om de staat van de spouwmuur en het type muurconstructie goed te beoordelen. Denk aan vochtigheid, vervuiling in de spouw en de aanwezigheid van oude isolatiematerialen. Voor een nauwkeurige beoordeling en advies op maat kun je het beste een spouwmuurinspectie laten uitvoeren door een van de experts van Isosel Spouwmuurisolatie. Deze inspectie geeft een goed beeld van hoe de spouw er aan de binnenkant uitziet, waar mogelijke koudebruggen zich bevinden en hoe we de spouw weer kunnen isoleren volgens de huidige norm.

Hoe werkt een spuwmuur isoleren via Isosel?

Wil je minder warmteverlies via de buitenmuren, lekkerder in je huis zitten en ook nog je huis in waarde laten stijgen dankzij duurzame isolatie? Dan is nu het perfecte moment voor spouwmuurisolatie.


Wij helpen je van begin tot eind. Eerst kijken we samen naar je spouwmuur. We nemen alle tijd om je vragen te beantwoorden en leggen je duidelijk uit waarom EPS parels of Aminofoam een slimme keuze zijn voor je spouw. We kunnen je ook helpen met het aanvragen van subsidie voor je spouwmuren. Klinkt goed?


Neem dan contact met ons en we plannen direct en vrijblijvende afspraak in.



Gratis inspectie aanvragen

Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

Besparing spouwmuurisolatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Besparing spouwmuurisolatie: wat is de besparing bij spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie is een slimme en efficiënte manier om energie te besparen en het comfort in uw woning te verhogen. Bij Isosel Spouwmuurisolatie gebruiken we twee type isolatiematerialen die bewezen hoogwaardig en effectief zijn: AminoFoam en HR++ EPS parels.
Wat levert spouwmuurisolatie op
door Rini Petersen 23 feb., 2024
Wat levert spouwmuurisolatie op? Tot wel 600m3 gas per jaar besparen? Spouwmuurisolatie levert direct energiebesparingen op. Bij Isosel Spouwmuurisolatie hebben veel ervaring met het isoleren van zowel holle spouwmuren als met na-isoleren van spouwen met verouderde isolatie met EPS parels en Aminofoam.
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee?
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee? Bekijk de levensduur van verschillende isolatiematerialen. HR++ EPS Parels of isolatieparels komen als beste uit de bus. Spouwmuurisolatie is een belangrijk aspect van energiezuinige gebouwen en duurzaam wonen. HR++EPS parels hebben zich bewezen als een van de meest effectieve en duurzame vormen van spouwmuurisolatie.
Share by: