Blog Layout

Wat levert spouwmuurisolatie op

Wat levert spouwmuurisolatie op?

Isolatie in de spouw, dit is uw werkelijke voordeel…

Dat isoleren van een woning voordelen heeft, weten we allemaal. Wat levert spouwmuurisolatie nu werkelijk op? 

Spouwmuurisolatie levert een aanzienlijke energiebesparing. Er gaat minder warmte verloren met isolatie in de spouw. Dit zorgt voor efficiënter energieverbruik. U bespaart daarmee elk jaar aanzienlijk op de energiekosten. Minder energieverbruik zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. 



Spouwmuurisolatie draagt eraan bij dat kou en tocht uit de woning verdwijnen. En dat is een stuk prettiger wonen. Daarnaast verhoogt spouwmuurisolatie de waarde van een huis. Dit komt doordat energie-efficiënte woningen aantrekkelijker zijn binnen de vastgoedmarkt. Het verhoogt niet alleen de verkoopbaarheid van het huis, maar kan ook resulteren in een hogere verkoopprijs. Bovendien zorgt spouwmuurisolatie ook voor geluidsisolatie. 


Gratis inspectie aanvragen
  • Isolatie vochtproblemen

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

Direct voordeel met spouwmuurisolatie

Hoe stopt spouwmuurisolatie vochtproblemen?

Spouwmuurisolatie via ISOSEL Spouwmuurisolatie heeft alles bij elkaar veel voordelen. Bij nieuwbouwwoningen wordt isolatie verplicht vanaf de bouw uitgevoerd. Woont u in een oudere woning? Dan dient u zelf te zorgen voor het isoleren van de spouwmuur. Wat levert spouwmuurisolatie op wanneer u zelf dient te investeren? Deze vraag zullen we beantwoorden.


Isolatiemateriaal in de spouw laten aanbrengen kunt u doen met behulp van subsidie. Met al deze voordelen, is spouwmuurisolatie een investering die niet alleen op korte termijn financiële besparingen oplevert, maar ook op lange termijn bijdraagt aan een duurzamere en comfortabelere leefomgeving. En dat is interessant! 


Wat levert spouwmuurisolatie op in uw woning? Wij rekenen het graag voor u uit. Vraag ons om een vrijblijvende offerte. We vertellen u dan meteen waarom wij kiezen voor de twee meest effectieve soorten isolatiemateriaal van dit moment: HR++EPS parels en Aminofoam


Gratis inspectie en hulp

Wat levert spouwmuurisolatie op in energievermindering?

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat uw huis de warmte beter vasthoudt doordat de oppervlaktetemperatuur van de achterwand stijgt. De spouwmuurisolatie beschermt ook tegen koude straling, waardoor uw huis in de winter warm blijft, maar u tegelijkertijd in de zomer kunt genieten van de aangename koelte van het huis. Buitenmuren die koud aanvoelen, onttrekken veel warmte uit de ruimte. Die koude muren steeds maar opwarmen kost veel energie. Zonde. Dit probleem behoort na spouwmuurisolatie tot het verleden! 


Zonder spouwmuurisolatie gaat er veel energie verloren. Tot wel 25 procent in vergelijking met een woning die geen isolatie in de spouw heeft. Zo houdt u per jaar heel wat euro’s over. Milieu Centraal stelt dat, afhankelijk van het type woning, spouwmuurisolatie tussen de 180m3 (tussenwoning) tot 600m3 (vrijstaande woning) gas spaart. 


Wat kost spouwmuurisolatie?

Een holle spouw is een energievreter!

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenwand, met daartussen een ruimte. Tot de jaren 70-80 werden huizen gebouwd met holle spouwen, die zich vulden met lucht. Lucht is op zich een isolerend materiaal. In een holle spouwmuur vindt echter luchtcirculatie plaats. De muren koelen hierdoor continu af en dat is goed merkbaar. Niet alleen omdat de kachel erg zijn best moet doen, maar ook omdat op locaties als bij de stopcontacten en plinten toch ontstaat. De muren voelen koud en klam aan. Het aangenaam warm stoken, kost veel energie. En dat is niet meer van deze tijd. 


Gratis inspectie aanvragen

Spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels

Wat zijn EPS parels en wat levert spouwmuurisolatie op wanneer u isoleert met dit materiaal? EPS-parels, ook bekend als geëxpandeerd polystyreen, zijn kleine bolletjes gemaakt van polystyreenhars. De parels of bolletjes zijn slechts een paar mm dik en worden gevormd door een proces van verhitting en uitzetting. Deze parels hebben uitstekende isolerende eigenschappen vanwege de vele luchtbellen die in de structuur worden opgesloten, waardoor warmte wordt tegengehouden. Wanneer spouwmuren worden geïsoleerd met HR++ EPS-parels, worden deze parels in de spouwmuur geïnjecteerd, waar ze zich verspreiden en een isolatielaag vormen tussen de binnen- en de buitenmuur.


Dit resulteert in een verbeterde thermische efficiëntie van het gebouw, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energie wordt bespaard. Bovendien helpen EPS-parels ook bij het verminderen van geluidsoverdracht, waardoor een stillere en comfortabelere leefomgeving ontstaat.


Wat kost spouwisolatie?
  • Isolatie vochtproblemen

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

    wat levert spouwmuurisolatie op

Spouwmuurisolatie met Aminofoam

Wat is Aminofoam en wat levert spouwmuurisolatie op wanneer u isoleert met dit materiaal? Aminofoam is een ander materiaal dat wordt gebruikt voor spouwmuurisolatie. Het is een isolatieschuim op basis van ureumformaldehyde dat wordt geïnjecteerd in de spouwmuur. Aminofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen en biedt een effectieve barrière tegen warmteoverdracht. Het schuim vult alle holtes en kieren in de spouwmuur op, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energie wordt bespaard. Daarnaast heeft Aminofoam ook vochtwerende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen in de spouwmuur. Het resultaat van spouwmuurisolatie met Aminofoam is een beter geïsoleerd gebouw met een verbeterd thermisch comfort, lagere energierekeningen en verminderde geluidsoverdracht.

Gratis inspectie aanvragen

Verouderde isolatie in de spouw opvullen of navullen

Wanneer u een woning heeft van na de jaren 80, dan is de kans groot dat deze spouwmuurisolatie heeft. Dit betekent niet dat deze isolatie nog mee kan met de normen en mogelijkheden van deze tijd. Isolatiewol zakt bijvoorbeeld na verloop van tijd in. Ook kan spouwmuurisolatie zijn aangetast door vocht of ongedierte. Dit zorgt voor koudebruggen in de muur. Dit zijn locaties die veel energie vragen, maar ook locaties die gevoelig zijn voor condensvorming. En die zorgen weer voor vochtproblemen in huis. 


Na-isoleren van de spouwmuur levert u in dat geval veel voordelen op. Een spouwmuur die ooit geïsoleerd is, wordt door ons eerst onderzocht om de mate van verval, vervuiling of locaties van warmtebruggen vast te stellen. Het voordeel van na isoleren met zowel EPS parels als met Aminofoam is dat dit materiaal de spouw weer compleet opvult met isolatiemateriaal. Het aanwezige isolatiemateriaal in de spouw kan gewoon blijven zitten. We dienen eventuele scheuren of beschadigde voegen worden gerepareerd en afgedicht om te voorkomen dat het isolatiemateriaal tijdens de spouwmuurisolatie ontsnapt. 


Isoleren van de spouw? Het levert u direct alle voordelen op!

Bij ISOSEL Spouwmuurisolatie hebben veel ervaring met het isoleren van zowel holle spouwmuren als met na-isoleren van spouwen met verouderde isolatie. Isoleren van de spouw wordt snel en vakkundig uitgevoerd. In de meeste gevallen kunnen steigers achterwege blijven en is het werk na één dag voltooid. Zodra het isolatiemateriaal is aangebracht, merkt u direct de voordelen. 


Gratis inspectie aanvragen

Deel dit nieuws met een familielid of vriend(in).

Besparing spouwmuurisolatie
door Rini Petersen 29 apr., 2024
Besparing spouwmuurisolatie: wat is de besparing bij spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie is een slimme en efficiënte manier om energie te besparen en het comfort in uw woning te verhogen. Bij Isosel Spouwmuurisolatie gebruiken we twee type isolatiematerialen die bewezen hoogwaardig en effectief zijn: AminoFoam en HR++ EPS parels.
Hoe spouwmuren isoleren
door Rini Petersen 28 mrt., 2024
Hoe spouwmuren isoleren op een duurzame manier? Welke isolatiematerialen zijn het meest effectief voor mijn woning en hoe pak ik het isoleren van een spouwmuur aan als het nodig is om te na-isoleren? Bij Isosel Spouwmuurisolatie bent u voor de meest moderne manier van spuwmuurisolatie aan het juiste adres.
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee?
door Rini Petersen 31 jul., 2023
Hoelang gaat spouwmuurisolatie mee? Bekijk de levensduur van verschillende isolatiematerialen. HR++ EPS Parels of isolatieparels komen als beste uit de bus. Spouwmuurisolatie is een belangrijk aspect van energiezuinige gebouwen en duurzaam wonen. HR++EPS parels hebben zich bewezen als een van de meest effectieve en duurzame vormen van spouwmuurisolatie.
Share by: